FAQ – Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

Krijg direct antwoord op de meest gestelde vragen.

Klik op de vraag, en je krijgt direct antwoord.

Foto’s worden altijd in de hoogste resolutie afgeleverd. Je mag ze zelf bestellen bij een afdrukservice. Wil je advies en een kwalitatief mooie afdruk? Dan bestel ik ook graag bij mijn vaste fotovaklab. Waarbij je verzekerd bent van de mooiste kwaliteit afdruk. Of het nu een foto voor in een mooie lijst is of een afdruk op geborsteld aluminium. Samen bespreken wij wat het mooist past bij jullie foto en uiteraard ook bij de ruimte past waarin deze wordt opgehangen.
Per pakket zijn een x aantal foto’s inbegrepen. Wil je meer foto’s? Tuurlijk, dat kan.
Je kan vooraf de hoeveelheid foto’s aangeven, of eventueel na de shoot nog meer foto’s bijbestellen.
Ik heb in mijn netwerk diverse make-up artists die ook bekend zijn met visagie voor fotoshoots. Wil je zelf iemand regelen, dat kan natuurlijk ook.
Let er wel op dat je vooraf navraag doet bij de desbetreffende visagist(e), of hij of zij ook bekend is met visagie voor fotoshoots..
(tijdens flitsfotografie wordt er namelijk heel veel make-up ‘weggeflitst’) en het zou erg zonde zijn als dit gebeurt.
Denk eraan dat je tijdens de fotoshoot net even wat meer make-up aanbrengt dan normaal. Iets meer foundation bijvoorbeeld is geen probleem. Blijft daarnaast wel subtiel als je zelf niet heel veel ervaring hebt met make-up aanbrengen. Draag je normaal weinig make-up, doe dit dan ook niet tijdens de fotoshoot. En ga dus vooral niet experimenteren voor je een fotoshoot gaat doen.
Als ze niet zelf de make-up zal gaan doen maar zelf iemand wil regelen wie de visagie voor jou gaat doen, heb ik in mijn netwerk diverse make-up artists die ook bekend zijn met visagie voor fotoshoots. Wil je zelf iemand regelen, dat kan natuurlijk ook. Let er wel op dat je vooraf navraag doet bij de desbetreffende visagist(e), of hij of zij ook bekend is met visagie voor fotoshoots. (tijdens flitsfotografie wordt er namelijk heel veel make-up ‘weggeflitst’) en het zou erg zonde zijn als dit gebeurt.
Bij mij bepaal je zelf wat je wil, maar geef dit dan wel van tevoren aan. Geef aan of je foto’s in kleur of zwart-wit wilt ontvangen.
Geef je dit niet aan dan bewerk ik in de stijl waarvan ik verwacht dat dit het best past bij de foto.
Mocht het slecht weer worden op het moment dat wij een fotoshoot gepland hebben volgt er eerst overleg wat te doen.
We kunnen de afspraak opnieuw inplannen of we zoeken (samen) een geschikte binnenlocatie. Vaak heb ik wel een alternatief te denken aan een stoere parkeerkelder,
of we gaan alsnog de studio in (mits beschikbaar) en we bedenken een ander concept.
Mocht het slecht weer worden op het moment dat wij een fotoshoot gepland hebben volgt er eerst overleg wat te doen.
We kunnen de afspraak opnieuw inplannen of we zoeken een geschikte binnenlocatie. br> Vaak heb ik wel een alternatief te denken aan een stoere parkeerkelder, we kunnen ook op locatie bij u op het bedrijf fotograferen of we gaan alsnog de studio in (mits beschikbaar) en we bedenken een ander concept.
Boudoir fotografie is sensuele fotografie waarbij het (meestal vrouwelijke) lichaam in de hoofdrol speelt. De fotoshoot is netjes, stijlvol en sexy, maar niet plat en vulgair. De fotoshoot vindt vaak plaats in een slaapkamer of hotelkamer.

Van oorsprong is een boudoir een aparte luxueuze ruimte die van oorsprong alleen weggelegd was voor welgestelden, en die diende voor het ochtendritueel van wassen en kleden van de vrouw des huizes.

Het vertrek heeft lange tijd een erotische lading gehad vanwege de nauwelijks geklede dame. In de jaren ’20 en ’30 van de twintigste eeuw kwam dit ook in de fotografie tot bloei.
In sommige gevallen wil ik ook nog weleens een newborn shoot fotograferen. Het is niet het soort fotografie waar ik mij in heb gespecialiseerd.
Zoek je een typische newborn fotograaf, dan ben je bij mij helaas niet aan het juiste adres. Ditzelfde geldt ook voor Cakesmash.
Ik verwijs je graag door naar een collega.

In theorie gaat geen enkele foto de deur uit zonder gepaste nabewerking. Wel is de mate van nabewerking verschillend.
Voor particulieren is er keuze tussen 2 verschillende pakketten. Een Basis en een premium pakket, het verschil van pakket zit hem voor het grootste deel in de nabewerking. Als basis worden alle foto’s altijd voorzien van snelle nabewerkingen ( belichting, contrast en kleur ) en soms waar nodig nog wat kleine vlekjes puistjes bijvoorbeeld.
Als premium bewerking exporteer ik de foto naar Photoshop en verricht daar grotere nabewerkingen, de foto loop ik nog een keer door op de eerste genoemde stappen en ga ik meer in op de details. De foto krijg zo een glamour / magazine waardige nabewerking.
Jij kiest zelf!

Al mijn zakelijke klanten krijgen eerst een offerte op maat zodra voor mij duidelijk is wat de wensen zijn. Ik denk mee wat het beste past bij het gewenste eindresultaat. Hierop is de offerte dan ook gebaseerd.

Ook portretten kan ik zo bewerken dat ik ze zonder achtergrond aflever. Eventueel met een lichte schaduw.
Het portret wordt geleverd in een transparant .png bestand.
Daardoor kun je foto’s ook heel gemakkelijk plaatsen op de website of in een e-mailhandtekening zonder een witte achtergrond.
Geen enkel probleem. Ik kan in overleg een studio inrichten op locatie om zo toch product foto’s te maken.
Dit is tevens handig als u er zelf bij wilt zijn en aanwijzingen wilt geven hoe het product het beste te fotograferen als er bepaalde richtlijnen zijn.
Kortom, dat maakt het voor jullie weer een stuk eenvoudiger.
Ik heb de juiste kennis in huis om producten geheel vrijstaand te fotograferen.
Foto’s worden afgeleverd in .png formaat met een transparante achtergrond.
Deze kun je uiteindelijk overal kwijt in de ontwerpen waar geen achtergrond bij moet. Er kan tevens als laatste een schaduw worden toegevoegd.
Vrijstaande foto’s kunnen bijvoorbeeld erg goed ingezet worden voor webshop of catalogi.
Ik fotografeer vaker voor grotere bedrijven, en fotografeer veel medewerkers op 1 dag.
Voor een simpel portret / profielfoto reken je ca. 5 minuten per persoon, 12 tot 15 mensen per uur moet meestal met gemak lukken.

Wil je meerdere portretten per persoon, reken dan iets meer tijd. Een kwartier bijvoorbeeld.
Na het maken van een offerte wordt er altijd op ware uren afgerekend. Beter te veel tijd inplannen vooraf dan te kort komen aan het einde.
Ik kom ook graag op locatie. Eventueel met het juiste licht wat nodig is om de mooiste foto te kunnen maken, voor als er minder goed licht op locatie aanwezig is.
Ik beschik over een flexruimte welke ik inricht als studio in Winterswijk.
Ik kan daarnaast speciaal voor de fitness shoots iedere zaterdagmiddag (buiten openingstijden) terecht in een Fitness Studio in Ruurlo.
Daarnaast beschik ik over een professionele studio centraal gelegen in het Noorden van Nederland (Roden).
Het is tevens geen enkel probleem om mijn studio op te bouwen op locatie.
Een fotostudio biedt ontelbare mogelijkheden om het licht te controleren, verschillende effecten toe te passen en van achtergrond te wisselen.
Absoluut geen one in a million foto(’s), ik creëer graag iets unieks en magisch met gebruik van licht.
In theorie kun je op iedere dag van de week een fotoshoot plannen geheel afhankelijk van de beschikbaarheid.
Groot voordeel is mocht een klus écht haast hebben dat er last-minute nog wel eens iets tussendoor gepland kan worden
en er wat geschoven kan worden in mijn kantoorwerkzaamheden.
Hoeft het niet alla minute, dan kunnen we verder vooruit plannen zodat het bij beide past in de agenda.
Dit is geheel afhankelijk van mijn agenda.
Aan te raden is om ruim van tevoren te boeken.
Wenst u een last-minute fotoshoot dan kunt u het best direct telefonisch contact opnemen zodat we snel de mogelijkheden
kunnen bespreken en direct kunnen inplannen.
Het is geen enkel probleem om producten langs te brengen of te versturen zodat deze door mij gefotografeerd worden.
Met een goede briefing vooraf gaat dat zeker lukken.
Ik heb de beschikking over zowel een goed statief als ook externe flitsers / lampen, welke ik ook mee kan nemen op locatie.
Op deze manier kan ik ook fotograferen in situaties waar maar weinig licht aanwezig is.
Jazeker! Particulieren kunnen bij mij terecht voor alle varianten portretfotografie, maar ook boudoir, sport- / fitnessfotografie.
Binnen een straal van 20 kilometer van postcode 7102 kom ik graag kosteloos langs voor een kennismaking / oriënterend gesprek.
Buiten die kring kunnen we een online meeting inplannen via google meet zodat we diverse zaken kunnen bespreken voorafgaande aan een fotoshoot.

Heb jij een vraag over fotografie, nabewerking of een andere vraag stuur mij dan een mail. www.tanjabouwhuis.nl/contact 

×